Άρθρο: «Η μεγάλη μάχη τώρα ξεκινά»

Άρθρο: «Η μεγάλη μάχη τώρα ξεκινά»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Σήμερα στη Θεσσαλονίκη»

Το τελευταίο διάστημα η πατρίδα μας έζησε κρίσιμες στιγμές και βρέθηκε ένα βήμα πριν την άτακτη χρεοκοπία και την απόλυτη καταστροφή. Οι αποφάσεις που έλαβε το Κοινοβούλιο, αποφάσεις ορόσημο για τη χώρα, απεμπόλησαν αυτό τον κίνδυνο και διασφάλισαν την ευρωπαϊκή της πορεία.

Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup υπήρξε θετική και σημαντική, καθώς  μπαίνει ένα τέλος στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια. Με την απόφαση αυτή επέρχεται αίσθημα ασφάλειας και σταθεροποίησης στο εσωτερικό της πατρίδας. Μπαίνει ένα τέλος στην αποσταθεροποίηση και στις παλινωδίες, που μας οδήγησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εδώ και δυο χρόνια.

Η χώρα μας ανεπιφύλακτα κερδίζει πολύτιμο χρόνο, από τον οποίο μπορούν να προκύψουν πολύτιμα οφέλη, δεδομένης της εξωτερικής κατάστασης και των επικείμενων εκλογών στη Γερμανία, που θα σημάνουν και την ενδεχόμενη έκδοση ευρωομολόγου.

Ο Ελληνικός λαός αποκτά το δικαίωμα στην ελπίδα. Οι Έλληνες πολίτες μπορούν τώρα να ελπίζουν, ότι με τις ανάλογες πολιτικές θα αναταχθεί η εθνική μας οικονομία, θα περιοριστεί ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, θα μειωθεί η ανεργία, θα αυξηθεί η απασχόληση και θα επέλθει η ανάπτυξη στην ελληνική κοινωνία. Χωρίς πολιτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης, η χώρα μας θα είναι καταδικασμένη, καθώς ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα είναι βιώσιμο.   

Η απόφαση του Eurogroup θα ήταν αδύνατη, χωρίς της συμβολή της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά, που σήκωσε το βαρύτερο φορτίο. Η ιστορική απόφαση της 12ης Φεβρουαρίου άνοιξε το δρόμο, έτσι ώστε να προχωρήσει το κούρεμα του ελληνικού χρέους, να συναφθεί το νέο δάνειο και να οδηγηθεί η χώρα προς τις εκλογές, που τόσο ανάγκη τις έχει ο τόπος. Αναμφισβήτητα, η βαρύτητα της απόφασης αυτής κατέδειξε, ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την μόνη αξιόπιστη δύναμη, διότι χωρίς την συμβολή της η χώρα θα είχε οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση.

Αποδείχθηκε στην πράξη, ότι η πολιτική που επί δυο συνεχή έτη ακολουθούσε η Κυβέρνηση Παπανδρέου μας έσπρωχνε στον γκρεμό. Οι συστάσεις και οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν και καταλήξαμε μετά από δυο χρόνια οι ίδιοι να ομολογούν και να αποδέχονται, ότι η πολιτική τους τελικώς ήταν εντελώς λανθασμένη.

Διαρκώς επισημαίναμε, ότι το Μνημόνιο Ι ήταν μια λάθος συνταγή με ολέθριες επιπτώσεις για τους πολίτες και την Ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Η στάση μας παραμένει η ίδια, τα δεδομένα άλλαξαν. Ψηφίσαμε, λοιπόν, τη νέα δανειακή σύμβαση γιατί άλλαξαν τελείως τα δεδομένα. Ενώ το χρέος μας το 2009 ήταν  μεγάλο, αλλά βιώσιμο, τώρα έγινε μη βιώσιμο. Το αποκορύφωμα της εγκληματικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ήταν η απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος, όπου χάθηκε κάθε ίχνος εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας της χώρας μας.

Η χώρα κέρδισε πολύτιμο χρόνο, για να αλλάξει την πορεία της και να βρει το δρόμο της ομαλότητας και της ανάπτυξης. Τώρα ήρθε η ώρα για τη μεγάλη μάχη, τώρα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές, που θα περιορίσουν την ύφεση, θα επιφέρουν την ανάπτυξη και θα αυξήσουν την απασχόληση. Τώρα είναι η στιγμή, όπου όλοι μπορούν να ελπίζουν. Αυτή η ελπίδα μπορεί να γίνει πράξη μόνο με μια νέα αυτοδύναμη και ισχυρή Κυβέρνηση.

 Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη, με ένα σοβαρό, τεκμηριωμένο και κοστολογήσιμο πρόγραμμα, την επομένη των εκλογών να ξεκινήσει σκληρή δουλειά ώστε να πραγματώσει αυτή την ελπίδα και να φέρει την ανάκαμψη και την ανάταση της εθνικής μας οικονομίας, που τόσο ανάγκη έχουν οι Έλληνες πολίτες και η πατρίδα μας.